Generalitati

Sistemele pentru usi glisante sau culisante sunt prezente pe piata de profil intro larga varietate determinate de destinatia acestora. Ele sunt astazi elemente de baza pentru spatiile de locuit moderne, pentru ca pot fi folosite in multe moduri si determina economisirea si optimizarea spatiului. Cu usile glisante, pot fi create noi si interesante posibilitati pentru utilizarea mobilierului si a spatiilor. Pentru alegerea optima a sistemului necesar pentru aplicatia dumneavoastra, este recomandat sa consultati un specialist, care poate sa determine solutia sau solutiile potrivite din punct de vedere tehnic si calitativ.
Indiferent daca sunt utilizate ca separator intre bucatarie si spatiul de zi, ca dressing in dormitor sau pentru mascarea unei anumite zone de acasa – solutiile glisante sunt la moda si au destinatii multiple generand economia de spatiu necesar pentru deschiderile clasice cu usi batante. Sistemele de glisare pentru usi sunt usor de manevrat pot fi impuse uneori in mod strict si de constructia propriu-zisa a locuintei.
Proiectantii sistemelor de glisare au in vedere confortul nostru auditiv, la actionarea acestora. De aceea, aceste sisteme de glisare atat pentru usi destinate compartimentarii de spatii cat si pentru dulapuri, pot fi dotate cu sisteme de amortizare la inchidere si la deschidere.
Principiul de functionare este simplu: inlay-ul (care poate fi sticla sablata sau vopsita, oglinda, PAL, panou din MDF vopsit) se prinde de un mecanism care ruleaza pe sine.
In ceea ce priveste calitatea, de mentionat este faptul ca, pretul este direct proportional cu fiabilitatatea sistemului. In principiu, producatorii unor astfel de sisteme, transmit si termenul de garantie.
Sistemele de glisare, pot fi clasificate astfel:
sisteme de glisare pentru exterior – care au bariera termica (etansarea se poate face pe perii sau pe garnituri, in functie de locul de utilizare al produsului si de buget), pot fi osciloculisante ce se pot deschide si pentru aerisire ( de sus in jos) sau pot fi glisante cu ridicare si apoi culisare si sunt destinate in mod current pentru usi care permit accesul in locuinte, inchiderea living-urilor care au iesire spre terasa/balcon sau a spatiilor incalzite iarna dar care vara au nevoie de deschideri mari, pentru verande, foisoare sau inchiderea teraselor ce necesita izolare termica, dar si pentru amenajare de spatii comerciale sau pentru birouri
sisteme de glisare pentru interior – care nu au bariera termica
Sistemele de glisare pentru usi la interior sunt prezente in aplicatii, intr-o larga varietate de modele. Ele pot fi utilizate, pentru mobilier (pentru aplicatii cum sunt dulapuri, dressing-uri, bucatarii etc.), pentru separarea spatiilor dintre camere, pentru delimitare de spatii intro singura incapere si nu in ultimul rand pentru inchideri speciale (cum ar fi nisele).
Acest tip de sisteme de glisare permit o utilizare mai buna a spatiilor din locuinta sau a spatiilor destinate pentru birouri, fiind utilizate ca zone de acces pentru pereti despartitori intre doua camera, usi pentru dressing (usi ale unui dulap in nisa, cu sticla sablata, cu personalizare, cu lacobel sau cu oglinda, cu PAL melaminat), usi pentru debara (ofera un acces comod, fara a necesita spatii auxiliare pentru deschiderea tip batanta), usi pentru compartimentari de birouri.
Usile glisante sunt intro permanenta evolutie, atat prin prisma materialelor utilizate cat si prin tehnologiile noi ce apar, iar scopul este de a optimiza spatiul la dispozitie.
In cele ce urmeaza, ne vom referi numai la usile destinate pentru mobilier.
Sistemele de glisare pentru interior destinate pentru mobilier, pot fi impartite criterial in mai multe categorii.
In functie de tipul de prindere, acestea pot fi destinate pentru usi de mobilier aplicate sau incadrate. In principiu, usile glisante aplicate sunt folosite ca usi pentru dulap sau dressing. Motivul pentru care sunt denumite astfel este ca, sistemul are prinderea pe cutia dulapului (pe capac si pe fund, in exteriorul acestuia). Mecanismele nu sunt vizibile, ele fiind mascate de usile dulapului. Usile glisante incadrate se pot prinde in interiorul cutiei dulapului sau pe tavan si podea. De aceea, daca se va opta pentru un sistem de glisare incadrat pentru dulap, sinele vor fi vizibile in interiorul acestuia.
Potrivite pentru compartimentarea spatiilor, usile glisante aplicate sunt utile pentru ca nu au sina inferioara. Pot fi realizate cu sticla sau PAL, alegerea celor mai potrivite fiind determinata de designul adoptat.
O alta impartire criteriala a sistemelor de glisare pentru interior se poate realiza in functie de zona unde se realizeaza glisarea sau unde se afla sina portanta. Astfel acestea pot fi: cu rulare inferioara (usile gliseaza pe sina de jos si folosesc ca si ghidare sina superioara, greutatea usilor fiind distribuita catre partea de jos), cu rulare superioara (usile culiseaza pe sina superioara si folosesc ca si ghidare sina inferioara, greutatea usilor fiind distribuita catre partea de sus).

Materiale pentru usi glisante

Materialul de umplere (inlay) poate fi constituit din diverse materiale, PAL – cu diverse nuante, asortate cu elementele de mobilier sau cu nuanta peretilor, sticla sablata, oglinda sau geam float, lacobel sau printuri pe diferite suporturi de material-varianta des utilizata in prezent.
Un avantaj deosebit al usilor glisante este constituit de faptul ca sunt foarte usor de manevrat, au o fiabilitate ridicata, sunt moderne si, nu in ultimul rand, au un pret permisiv.

Profile

Designul usilor poate fi personalizat, in functie de dorinta dumneavoastra si de nuantele disponibile pentru profile. Fie ca este vorba de usi destinate separarii unor spatii, fie destinate pentru dulapuri sau dressinguri, pot fi alese nuante asortate cu nuanta materialului din inlay sau cu finisajul peretilor, in functie de recomandarea arhitectului sau a specialistului nostru.

Sticla

Sistemele de glisare permit constructia unei usi cu sticla float, sticla sablata sau oglinda. In functie de destinatia transmisa pentru usile glisante, sticla poate avea un grad de opacitate scazut (geam float), ridicat (geam sablat) sau cu capacitate de reflexie (oglinda), cat si sticla cu diverse tente de culoare (fumuriu, verde, etc).
Pentru a pastra standardele privind siguranta in exploatare, se utilizeaza diferite metode de a securiza usile impotriva unei spargeri accidentale.

Sticla colorata

Sticla colorata reprezinta unul din cele mai folosite materiale in compozitia unei usi glisante. Sticla colorata poate fi personalizata cu folie colorata sau prin vopsire.
Cea din urma varianta este si cea mai atragatoare datorita numarului mare de nuante si datorita securizarii impotriva spargerii ce rezulta in urma aplicarii unei asa numite folii de siguranta.

PAL melaminat

PAL-ul melaminat permite asortarea sistemului de glisare cu mobilierul existent sau cu dressing-ul din care face parte. In cadrul site-ului gasiti nuante disponibile din care puteti alege, pentru personalizare, in functie de diferiti producatori din piata de profil.

Imagini

Personalizare cu imagine
Varianta de printuri pe materialele din inlay este relativ noua, fiind utilizata de mai mult timp in industria publicitara, insa a fost abordata cu succes si in cadrul industriei mobilei. Pentru aceasta varianta colaboram cu firmele de profil care asigura servicii de printare pe materialul inlay ce intra in componenta usii.
In acest mod o usa glisanta se poate transforma intr-o piesa de mobilier cu design unic perfect incadrata in spatiul destinat.

Tipuri de sisteme de glisare / culisare

Vom evidentia in continuare cateva tipuri de sisteme de glisare, sisteme inovatoare cu utilizari multiple, pe care le folosim pentru executia dulapurilor sau dressingurilor, fara a exclude posibilitatea utilizarii la cererea clientilor si a altor tipuri de sisteme de glisare. Calitatea acestora se evidentiaza prin proprietati excelente de glisare, usurinta la montare si durata lunga de viata. Unele solutii de usi glisante sunt disponibile si cu amortizare.
Suntem deschisi in utilizarea diverselor sisteme de glisare existente pe piata. Putem realiza propuneri in functie de bugetul pe care dumneavoastra il alocati pentru dulap sau dressing.

Furnizor: SLIDER

Sisteme de usi glisante - Slider

Acest furnizor livreaza sisteme pentru usi glisante pentru dressing tip – Profi – EKO – Modena – Usi de mansarda.

SLIDER prezinta cateva solutii de sisteme glisante pentru usi de mobila : PROFI – pentru PAL 10 mm sau complet sticla ( cu 2 despartiri orizontale), PROFI – pentru PAL de 18 mm sau partial sticla, EKO – pentru PAL de 10 mm sau total sticla ( cu 2 despartiri orizontale ), EKO – pentru PAL de 18 mm sau partial sticla. Exista posibilitatea de segmentare pe verticala si de combinare a tipurilor de materiale (ex. PAL – sticla – PAL, sau alte combinatii posibile).

Sisteme de usi glisante Profi

Profilele pentru sistemul PROFI sunt realizate din aluminiu si este un sistem de usi glisante care ofera producatorilor de mobila un numar foarte mare de posibilitati, fiind un sistem disponibil in doua nuante, stabil si silentios, cu sase variante de profile verticale, folosite si ca manere pentru accesul la spatiile din spatele usilor.
Materialul de umplutura (inlay) poate avea grosimi de 4 mm sau 10 mm grosime.
Dimensiunile usilor realizate cu sistemul PROFI pot avea pana la 3000 mm inaltime si 1200 mm latime.
Posibilitatea reglarii pe inaltime a usii cu pana la 20 mm reprezinta un avantaj fata de alte sisteme.

Sisteme de usi glisante Modena

Profilele pentru sistemul MODENA sunt realizate din aluminiu si este un sistem de usi glisante modern, cu un design exceptional, disponibil in sase nuante (argintiu, argintiu cromat, sampanie cromat, alb, negru si nuc inchis), cu doua variante de profile verticale. Sistemul ofera posibilitatea producerii unor dulapuri sau dressinguri personalizate.
Materialul de umplutura (inlay) poate avea grosimi de 18 mm latime. Dimensiunile usilor realizate cu acest sistem pot ajunge pana la 2800 mm inaltime si 1020 mm latime. Exista posibilitatea ca usile sa fie reglate pe inaltime cu pana la 17 mm.
Pot fi realizate diferite variante in functie de nevoile individuale ale dumneavoastra.
Toate optiunile disponibile pentru aceste sisteme de glisare pot fi folosite pentru a realiza usi glisante sau usi de mansarda.
Sistemul de usi de deschidere MODENA poate fi folosit doar fara profil de legatura.
Varianta MODENA cuprinde cele doua modele de profile verticale ESTE si STILO care sunt folosite in producerea usilor. Usile glisante si de mansarda sunt realizate folosind profilele verticale STILO si ESTE, iar usile destinate pentru deschidere folosesc profilul STILO OPEN, care este disponibil in nuantele argintiu, argintiu cromat si sampanie cromat.
Furnizorul ofera trei metode pentru a incorpora manerele: acestea pot fi incluse in materialul de umplutura – inlay (vertical sau orizontal) sau pot fi atasate profilului de legatura.
In cadrul sistemului de glisare poate fi inclusa o componenta de inchidere amortizata la toate usile MODENA.
Particularitatile sistemului MODENA incurajeaza creativitatea si cautarea unor solutii de ultima generatie in designul dressingurilor.

Sisteme de usi glisante / culisante EKO

Profilele pentru sistemul EKO sunt realizate din aluminiu si este un sistem economic de usi glisante care ofera un nivel exceptional de inalt de calitate si fiabilitate la un pret scazut.
Sistemul EKO permite materiale de umplutura de 4 mm, 10 mm si 18 mm si un maner pentru PAL de 18 mm grosime.Usile pot avea pana la 2700 mm inatime si 1000 mm latime. Exista posibilitatea ca usile sa fie reglate pe inaltime cu pana la 20 mm.
EKO este un sistem cu un bun raport calitate pret pe piata de profil si este larg utilizat in acest moment.
Disponibil in 2 culori.2 profile verticale.

Sisteme de usi glisante destinate pentru usi de mansarda

USILE DE MANSARDÄ‚ reprezinta o solutie ideala pentru cei care vor sa foloseasca la maxim spatiul din mansarda, este disponibil in 6 culori si doua variante de profile verticale.
Sistemele de glisare pentru mansarda sunt utilizate pentru incaperile cu tavanul jos sau care nu au forma standard (pereti inclinati). In ceea ce privesc componentele acestui sistemul‚ de mentionat este faptul ca se pot folosi variante cu toate profilele sistemelor SLIDER.

Sisteme de usi glisante / culisante FLY

Sistemul FLY este realizat din profile de aluminiu care ofera beneficiul unei functionari impecabile data de calitatea conceptiei sistemului si a materialelor folositeUsile glisante FLY au sistemul de glisare montat la partea superioara a usii iar in partea de jos, in loc de a doua sina, au o rola de ghidare care asigura deplasarea usii fara a necesita montarea unei sine pe podea. Acest fapt reprezinta un avantaj al acestui tip de sistem intrucat nu mai este necesara gaurirea podelei.

Furnizor: Hettich

Sisteme de usi glisante - Hettich

Sisteme de usi glisante – aplicate – TOP LINE 22

Sisteme pentru usi glisante (culisante), pot avea sau nu o rama metalica. Aceste sisteme acopera orice cerinta de dimensiune, greutate, inchidere sau estetica. Sunt destinate pentru dulapuri de haine, dresinguri, inchideri din pardoseala pana in tavan, divizari de spatii, inchideri de mansarde, sau camere destinate pentru dressing.
Sistemele de usi glisante fara rama de dimensiuni cat mai mari care sa acopere atat cantul mobilei cat si sinele de glisare, au inceput sa fie tot mai des folosite.
Sistemele acestui producator au in centrul atentiei ideea de fiabilitate si cerinta de siguranta maxima pentru utilizator si care permit o rulare silentioasa si amortizare pe masura.
Usile mari au greutate mare si inertie la fel. La manipulare pot sari de pe sina la multe dintre cele din piata. Numai opritorul sau amortizorul nu sunt de ajuns pentru siguranta. De aceea Hettich a creat un sistem de protectie ce impiedica acest lucru.
Sistemul de usi glisante TOP LINE 22 este un sistem fiabil.Sistemul Top line L este destinat realizarii de aplicatii la comanda si permite reglaje fine si destul de mari. Sistemul XL este destinat pentru aplicatii care permit un buget mai ridicat.

Furnizor: Sisco Sistem Line

Sisteme de usi glisante - Sisco Sistem Line

Sisteme de usi glisante – SISCO 1400 pentru 50 kg

Acest sistem destinat usilor glisante poate avea ca material de umplutura – inlay sticla sau oglinda cu grosime de 4 mm, la partea centrala, combinat prin intermediul profilulului intermediar geam – PAL, la partea de sus si jos cu PAL, iar daca se utilizeaza segmentare numai cu nuante de PAL, prin intermediul unui profil intermediar H, PAL – PAL.
Acest profil intermediar se poate monta perpendicular pe profilele verticale sau inclinat la un anumit unghi in functie de dorinta dumneavoastra pentru a genera un anumit aspect al usii prin combinarea estetica a unor nuante de PAL.
La partea superioara si inferioara a usii se utilizeaza profile orizontale cu sectiunea „U” drept, iar ca profile verticale se pot folosi diverse profile manere ( profil dublu U cu sau fara perie sau profil dublu U ingropat cu sau fara perie ).

Furnizor: Hafele

Sisteme de usi glisante - Hafele

Sisteme de usi glisante – Adoor

Sistemul de glisare Adoor de la Hafele este livrat in 3 tipuri, diferentiate prin destinatie.
Sistemul Adoor 10 are 2 profile verticale, pentru sticla 4 mm sau PAL 10 mm, in nuante de aluminiu, sampanie si bronz mat. Poate fi montat si pentru usi coplanare, situatie in care se utilizeaza sina simpla.
Sistemul Adoor 18 are 2 profile verticale, pentru sticla 4 mm sau PAL de 18 mm, nuanta aluminiu.
Sistemul Adoor Eco 18 este disponibil in 3 modele cu sau fara profile verticale, pentru sticla de 4 mm sau PAL de 18 mm in nuanta de aluminiu sau bronz mat.

Sisteme de usi glisante – MASTER

Aceste sisteme sunt silentioase si permit o amortizare atat la inchidere cat si la deschidere, cu montarea si reglarea amortizoarelor direct in sina de glisare. Sunt prevazute cu un sistem rapid de autoblocare in ghidaj. Portanta fiecarei usi este cuprinsa intre 50 – 100 kg. Grosimea usii poate fi de max. 23 mm.

Sisteme de usi glisante / culisante electrice – SLIDO

Sistemele permit deschiderea usii printro simpla atingere. Glisarea este extrem de lina si silentioasa. Partanta maxima a sistemului este de 50 kg. pentru o usa. Sunt destinate pentru grosimi de PAL de pana la 18 mm.

Sisteme de usi glisante – On Top 50

Sunt destinate pentru usi de lemn cu greutate de pana la 50 kg.

Sisteme de usi glisante incadrate – Silent-IF 60

Sistemul este destinat pentru o portanta de pana la pana la 60 kg. si o grosime a canatului intre 19 – 28 mm. Are posibilitatea de a fi ajustat pe inaltime:±1,5 mm prin surubul de suspendare
Rotile de rulare, cupa de sustinere si ghidaje sunt realizate din plastic. Rotile de rulare sus sunt prevazute cu rulmenti. Pe canat (ce se poate suspenda cu plinta fixa sau demontabila) este prevazut opritor de siguranta. Reglarea pe inaltime este facila, fara demontarea usii.

Sisteme de usi glisante incadrate – Silent-VF 40

Sistemul este destinat pentru o portanta de pana la pana la 40 kg. si o grosime a canatului intre 19 – 28 mm. Are posibilitatea de a fi ajustat pe inaltime:±1,5 mm prin surubul de suspendare.
Rotile de rulare, cupa de sustinere si ghidaje sunt realizate din plastic. Rotile de rulare sus sunt prevazute cu rulmenti. Pe canat (ce se poate suspenda cu plinta fixa sau demontabila) este prevazut opritor de siguranta. Reglarea pe inaltime este facila, fara demontarea usii.

Sisteme de usi glisante incadrate – StarTec 50 VF

Sistemul este destinat pentru o portanta de pana la pana la 50 kg.

Sisteme de usi glisante aplicate – Silent-VF 80

Sistemul este destinat pentru o portanta de pana la pana la 80 kg. si o grosime a canatului intre 19 – 28 mm. Are posibilitatea de a fi ajustat pe inaltime:±1,5 mm prin surubul de suspendare.

Sisteme de usi glisante incastrate – Hangroller

Sistemul este destinat pentru o portanta de pana la pana la 50 kg. si o grosime a canatului intre 19 – 28 mm. Sina de rulare si de ghidare sunt din aluminiu duble.

Sisteme de usi glisante aplicate – Sirio 40 FB

Sistemul este utilizat pentru usi glisante cu o o portanta de pana la pana la 50 kg. si o grosime a canatului intre 20 – 28 mm, cu canat care avanseaza, pentru greutate canat pana la 40 kg (in functie de latime si de greutate). Canaturile se trag in fata la deschidere si pot fi impinse peste celalat la o distanta de 1500 mm.

Sisteme de usi glisante aplicate – Magic – System 50 FB

Sistemul este utilizat pentru usi glisante din lemn aplicate, pana la 60 Kg cu canat care avanseaza pentru greutate canat de pana la 50 kg.

Furnizor: Komandor

Sisteme de usi glisante - Komandor

Sisteme usi glisante Komandor

Aceste sisteme de usi glisante sunt realizate intro gama foarte larga de profile si nuante, care sa se incadreze cat mai bine in nuantele folosite in incaperea unde se monteaza.
Toate tipurile de sisteme ale acestui furnizor gliseaza pe o sina la partea de jos si ghideaza usa pe o sina la partea de sus. Sina de jos este conceputa astfel incat profilul sa fie anti-jumping. Adaptabilitatea oferita creeaza intotdeauna un ambient atractiv si o tonalitate discreta care pune in evidenta esenta personalitatii spatiului.
Exista doua tipuri de sisteme in care se incadreaza toate tipurile de usi utilizate:
Sisteme realizate din profile de otel, protejate la coroziune prin acoperire galvanica pe intreaga suprafata si printr-un strat de lac, care ofera un aspect placut profilului.
Sisteme realizate din profile de aluminiu la care elementele de glisare sunt ascunse in spatele usilor, astfel încât barele de ghidare inferioare și de top sunt invizibile. Profilele sunt fabricate din aliaj de aluminiu și acoperite cu un strat galvanizat prin tehnologie de anodizare si cu un strat de lac (poliester sau policlorura de vinil) de nuanta alba, maro sau neagra. Sunt patru nuante disponibile: anodizare naturala, anodizare aurie, anodizare nuanta sampanie si anodizare nuanta PVC.
Profilele verticale, permit deschiderea usii, printr-un profil de tip maner si sunt disponibile în mai multe forme, culori si latimi.
Producatorul ofera o garantie de 5 ani pentru sistemele glisante. Cu toate acestea, teste tehnologice au demonstrat ca la o maniera normala de utilizare, durata de utilizare in siguranță este de 15 ani.
Șinei de sus este un conector pentru hardware-ul usa. Acestea sunt două roți independente de rulare, menține ușa în poziție verticală, care, în același timp, permite ușa să alunece cu ușurință.
Sistemul cuprinde si elemente suplimentare cum ar fi tampoane la partea de sus si sistem de amortizare pentru a impiedica lovirea mainii la capat de cursa, benzi de etansare cu perie, destinate pentru oprirea prafului.

Furnizor: Bortoluzzi

Sisteme de usi glisante - Bortoluzzi

Sisteme de glisare Slider L70

Sistemul de glisare Slider L70 a fost dezvoltat pentru usi coplanare, care inchid fie dresinguri, fie spatii din camere mai mari.
dulap printro dimensionare corespunzatoare.
Portanta sistemului este de pana la 70 kg, iar latimea maxima a usilor poate ajunge pana la 2000 mm.

Sisteme de glisare Slider M50 FLEX

Sistemul de glisare Slider M50 FLEX este un sistem de glisare reglabil pe lungime, pentru usi 2 usi coplanare cu amortizare la inchidere si deschidere.
SLIDER M50 FLEX este un sistem de usi coplanare pentru spatii mijlocii care permite deschiderea si închiderea usoara, cu o miscare lina si silentioasa a usilor.
La aceste caracteristici este adaugata si flexibilitatea, mecanismul utilizat fiind perfect adaptabil la orice dulap printro dimensionare corespunzatoare.
Portanta sistemului este de pana la 50 kg.

Sisteme de glisare Perfect Slider S20

Acesta reprezintă unul dintre cele mai inovatoare sisteme din seria acestui producator, fiind destinat de asemenea tot pentru usi coplanare, cu aplicatii pentru dulapuri pe perete. Lungimea maxima a usilor poate fi de 1500 mm, iar inaltimea de 1200 mm.

Sisteme de glisare Slider S10

Sistemul de glisare Slider S10 este folosit pentru inchideri cu doua usi coplanare, cu o capacitate portanta de pana la 10 kg.
Mecanismul permite deschiderea si inchiderea amortizata a usilor.

Furnizor: Mixal

Sisteme de usi glisante - Mixal

Sisteme de usi glisante aplicate – Aliante

Acest sistem este conceput pentru dulapuri cu 2 sau cu 3 usi, cu grosime de pana la 25 mm si greutate de maxim 85 kg pentru o usa.
Se poate monta pe usi construite din rame din aluminiu .

Sisteme de usi glisante coplanare – Online

Acest sistem de glisare este o buna solutie pentru dulapul sau dressing-ul din dormitor.
Din punct de vedere estetic usile se inchid in acelasi plan, fara sa se suprapuna si formeaza o suprafata perfect plana. In plus, sistemul se foloseste pentru usi fara rama.
Capacitatea portanta standard a sistemului pentru dulapuri cu usi este de maxim 55 kg. pentru o usa. La deschidere, usile gliseaza una peste cealalta si se suprapun integral.
Glisarea usilor este lina iar inchiderea amortizata. Sistemul este dotat cu amortizare la inchidere si la deschidere.

Sisteme de usi glisante pentru corpuri mici – A-fil

Acest sistem permite inchiderea usilor in acelasi plan si glisarea uneia in fata celeilalte. Sunt potrivite pentru corpuri de mici dimensiuni, superioare sau inferioare, in orice incapere din locuinta.
Sistemul este prevazut cu amortizare care asigura inchiderea si deschiderea lina si fara zgomot a usilor.
Usile pot avea latimi cuprinse intre 450 mm si 650 mm (A-fil Nano) sau 850 – 1.400 mm (A-fil). Calea de rulare poate fi micsorata si adaptata latimii usilor.
Acest sistem de usi glisante sunt disponibile pentru 2 sau 3 usi.

Furnizor: Vitris

Sisteme de usi glisante - Vitris

Sisteme de usi glisante – Portavant

Sunt destinate pentru usi de sticla fara rama si fara sina inferioara.
In componenta sistemului este inclus sistemul de amortizare Comfort Stop, care incetineste usa inainte de inchidere, indiferent de viteza cu care este inchisa. Sistemul Auto Close inchide usa de sticla, usor si silentios, odata ce a fost incetinita de sistemul inovator de amortizare.
Sistemul nu necesita gaurirea sticlei. Sistemul de suspendare a fost dezvoltat in asa fel incat sticla este fixata in siguranta prin mecanismul de prindere. Reglajele se pot realiza cu usurinta, chiar si dupa instalare. Usile glisante Portavant pot fi reglate oricand pe orizontala si pe verticala.
Sistemele sunt disponibile pentru usi de sticla cu grosimi cuprinse intre 8 si 12 mm si greutate de 60, 80 sau 120 kg. Pot fi montate pe tavan sau pe perete, una sau doua usi, cu sau fara perete fix de sticla.

Sisteme de usi glisante – Portavant 80 Automatic

Acest sistem este o solutie pentru usi glisante actionate electronic, manual, prin apasarea unui buton, prin telecomanda sau cu ajutorul senzorilor de miscare.
Profilele de acoperire sofisticate au latime de 70 de mm si sunt disponibile in doua variante: rotunjite sau drepte.

Furnizor: Alu-Style

Sisteme de usi glisante - Alu-Style

Sisteme de usi glisante – IN OUT Drive

Sistemul de usi glisante cu profile din aluminiu IN-OUT Drive are ca avantaj o functionalitate impecabila, data de calitatea conceptiei sistemului si a materialelor folosite de producatorul profilelor.
Calitatea rolelor care asigura glisarea este evidenta in alunecarea lina, cursiva si silentioasa pe sina de ghidaj si de rezistenta in timp a sistemului. Usile glisante IN OUT Drive destinate dressing-urilor sunt dotate cu perii laterale care impiedica patrunderea prafului in interior, protejand hainele.
Acest sistem este destinat in mod special pentru compartimentarea spatiilor mansardate si beneficiaza de avantajul versatilitatii. Constrangerile de natura tehnica pot fi depasite acum indiferent de unghiul de inclinare al plafonului.
Se poate utliza pentru usile dressing-ului sau dulapului de haine din incinta dormitorului dar si ca usa pentru dormitor. Rolul functional al unei usi glisante bine executata este de a oferi protectie sau intimitate, conferind in acelasi timp o nota de eleganta ambientului.
Sistemul este disponibil in mai multe variante astfel incat sa poata fi gasita o solutie pentru specificul fiecarui spatiu.

Sisteme de usi glisante – CRYSTAL

Usile glisante Crystal sunt usi glisante integral din sticla, fara rama, fara sina inferioara de ghidare.
Un sistem ce permite realizarea unor amenajari interioare extrem de placute. Pot fi realizati pereti despartitori din usi glisante din sticla pentru incaperile in care se doreste pe de o parte separarea spatiului si pe de alta parte crearea unei senzatii de spatiu deschis.
Sistemul Crystal este solid si ofera o functionalitate impecabila fiind montat la partea superioara, foarte putin vizibil.
Acest sistem reprezinta o solutie pentru compartimentari interioare mobile in locuinte, birouri si spatii comerciale. Pot fi realizati pereti despartitori din usi glisante din sticla pentru incaperi in care se doreste atat separarea spatiului cat si crearea unei senzatii de spatiu deschis. Ca destinatie acest sistem de glisare poate fi folosit pentru aplicatii cum sunt salile de conferinte si birouri.

Sisteme de usi glisante aplicate – IN OUT Fly Wood

Sistemele pentru usi glisante IN OUT Fly Wood reprezinta o solutie moderna pentru compartimentarea spatiilor din locuinte, hoteluri sau birouri permitand trecerea cu usurinta dintr-o incapare in alta se face.
Sistemul de glisare este montat la partea superioara a usii, iar in partea de jos are o rola de ghidare care asigura deplasarea usii si nu necesita montarea unei sine pe podea.
Este folosit ca usa de acces intre incaperi sau in incaperea destinata pentru dressing.
Sistemul este solutia perfecta pentru un interior modern si functional si are prevazuta sina doar in partea superioara.
Capacitatea portanta a usii este de pana la 120 kg pe fiecare usa. Usile glisante montate cu sistemul In Out Fly Wood sunt usor de manevrat, gliseaza usor si pot fi dotate cu sistem de amortizare Soft Close, care asigura o inchidere lina si silentioasa.

Sisteme de usi glisante aplicate – IN OUT Fly

Sistemul de usi glisante cu profile din aluminiu are sistemul de glisare montat la partea superioara a usii iar in partea de jos, in loc de a doua sina, are o rola de ghidare care asigura deplasarea usii fara a necesita montarea unei sine pe podea.
Acest sistem de glisare se foloseste pentru compartimentarea mobila a spatiilor. Astfel prin utilizarea acestui sistem, dormitorul sau orice alt spatiu, poate fi izolat de restul spatiului printr-o usa glisanta.

Furnizor: Tocsan

Sisteme de usi glisante - Tocsan

Sisteme de usi glisante PKM 80

Sistemul de glisare PKM 80 este destinat pentru usi cu o greutate de pana la 80 kg cu un material de umplutura – inlay de sticla sau PAL cu grosime de 18 mm (mobilier). Un avantaj al acestui tip de sistem il reprezinta faptul ca nu necesita frezari suplimentare. Este distribuit si in variante PKM 80 simetric, cu 4 role identice.

Furnizor: Kalp

Sisteme de usi glisante - Kalp

Sisteme de usi glisante – SKM 80

Sistem de glisare – SKM 80 este unul dintre cele mai fiabile sisteme de glisare pentru usi glisante pentru mobilier de pe piata , are un raport calitate/pret foarte bun, poate fi utilizat la dimensiuni mari ale usii respectand maximul de greutate de pana la 80 kg incarcare pe fiecare usa in parte.
Pentru divizare se pot monta suplimentar profile verticale de aluminiu.
Produsul este utilizat pentru usi cu o greutate de pana la 80 de kg., cu un interior realizat din PAL, PAL/sticla/PAL sau chiar PAL/PAL (pentru utilizarea mai multor nuante de PAL pe aceeasi usa). De mentionat este faptul ca sistemul necesita frezare in partea inferioara a rolelor, diametrul de frezare fiind de 50 mm.

Furnizor: Hawa

Sisteme de usi glisante - Hawa

Sisteme de usi glisante pentru usi de lemn / PAL – ALINE

Aceste sisteme de usi glisante sunt disponibile in piata in 3 variante:
ALINE dulap 2 usi coplanare cu dimensiune maxima de 2400 mm.
ALINE dulap 2 usi coplanare cu dimensiune maxima de 2700 mm.
ALINE dulap 2 usi coplanare cu latime personalizata.

Furnizor: Gelu Trading

Sisteme de usi glisante - Gelu Trading

Sisteme de usi glisante Galex

Sistemele pentru usi glisante Galex sunt impartite in trei categorii: Galex Practik, Galex Optim, Galex Elegance.

Sistemele pentru usi glisante Galex sunt simple, fiabile si versatile. Se caracterizeaza printro calitate ridicata a glisarii.
Profilele verticale de maner au forme definite, sunt perfect ergonomice iar profilele verticale sunt inchise, rigide ce permit o inaltime a usii de pana la 2900 mm.

Sisteme de usi glisante – GALEX PRACTIK

Galex Practik este categoria de sisteme destinata pentru inchidereri de dressing-uri si dulapuri care ofera solutii de calitate la preturi fara concurenta.
Materialul de umplutura de la interior poate avea grosimi de 10 mm, 4mm sau 18 mm dupa preferinta.
Anumite sisteme sunt imbracate in folii cu structuri de lemn sau culori uni iar pretul acestora nu este cu mult mai mare fata de finisajul aluminiu.
Sunt sisteme pentru usi glisante de calitate certificata, produse in tari europene si testate indelung de producator.